Dat de minderjarige in aanmerking kwam voor een hele reeks zedenmisdrijven in nauwelijks enkele dagen tijd, stond vast. Maar dat hij in de korte periode tussen 10 en 20 november dagelijks twee tot vijf keer toesloeg, verrast ook de politie.

Sinds zijn arrestatie de pers haalde, hebben zich nog een tiental nieuwe slachtoffers gemeld. Dat brengt het aantal voorlopig op achttien. De meeste feiten vonden plaats in en om het Sint-Baafskouterpark in Sint-Amandsberg. Maar ook op andere plekken in Gent sloeg hij toe.

Vaak bleef het beperkt tot handtastelijkheden. Maar minstens tweemaal is sprake van verkrachting in de juridische zin van het woord (penetratie met een lichaamsdeel of voorwerp). Enkele keren werd er ook geweld gebruikt. Eén keer dreigde hij met een mes.

De jongeman uit Turkije die enkele weken met zijn moeder in Sint-Amandsberg vertoefde om op het lege huis te passen van familie die op bedevaart was naar Mekka, ging roekeloos te werk en probeerde soms vrouwen in het openbaar en bij klaarlichte dag aan te randen in het bijzijn van getuigen. Hij greep bijvoorbeeld drie verschillende vrouwen vast die op dezelfde plek opdoken.

Op basis van een robotfoto en de fiets waarmee hij zich verplaatste kon hij na een doorgedreven klopjacht van de lokale recherche, geholpen door de wijkpolitie van Sint-Amandsberg, op heterdaad worden betrapt. De minderjarige is voorlopig voor drie maanden opgesloten in een instelling in Ruiselede. (gn)