Sinds een paar weken heerst er grote bedrijvigheid op het bouwterrein van de KHK in de Lokerenstraat. De hogeschool bouwt er een nieuwe campus voor haar Turnhoutse opleidingen. In september2010 nemen de departementen lerarenopleiding, gezondheidszorg en handelswetenschappen/bedrijfskunde hun intrek in de nieuwe gebouwen.

'De KHK investeert voor de campus Turnhout niet minder dan 24miljoen euro. Auditoria, leslokalen, laboratoria, skills lab, cafetaria, studielandschap, kantoren en de volledige technische infrastructuur zullen samen elfduizend vierkante meter in beslag nemen. Daarnaast komt er een sporthal van tweeduizend vierkante meter', zegt woordvoerder Luc Damen.

De drie Turnhoutse departementen tellen ongeveer 1.200studenten. Met de nieuwe campus krijgt de hogeschool een gezicht in de stad. 'We zijn ervan overtuigd dat deze gloednieuwe infrastructuur de aantrekkingskracht van het hoger onderwijs in Turnhout zal vergroten. We rekenen op een stijging van het aantal studenten de volgende jaren', aldus algemeen directeur Maurice Vaes. (wlt)