Vogelzang is ruim bekend in het Tiense. Verenigingen en bedrijven houden er feesten, maar ook families komen voor huwelijken, communies en jubilea af op de keuken van traiteur Willy Geuvens (49). Hij is in het provinciaal onderwijs Piso ook de chef van de studierichting restaurant-keuken. Een grote en twee kleinere zalen staan ter beschikking van de klanten. Er is plaats voor driehonderd personen. Jomaco komt geregeld naar Vogelzang voor openbare verkoop van goederen uit faillissementen.

De feestzalen danken hun naam aan de grote volière, die er was vooraleer het pand door 'Traiteur Willy' 35 jaar geleden verbouwd werd. Verbouwen mocht, maar uitbreiden niet. Vogelzang bevindt in een agrarisch waardevol gebied. Enkele jaren geleden moest omwille van die grondbestemming zelfs een chalet worden afgebroken. Het stond er al jaren, maar zonevreemd, zoals toen bleek.

'Vermits toch geen overnemers opdaagden, nam onze oudste zoon Bert de leiding van Vogelzang op zich', vertelt vader Wim. 'We worden nu wel een echt familiebedrijf. Ik hou me nog louter koest aan het fornuis en mijn vrouw Greta doet het onthaal. Onze andere zoon Koen springt in als het nodig in en Berts vriendin Dorian houdt zich ook paraat.'

Bert (26) is boekhouder van opleiding, maar de traiteursmicroob kreeg hem mettertijd te pakken tijdens de tien jaar die hij zijn vader hielp bij de uitbating. Hij heeft plannen voor vernieuwing. In januari en februari sluit de zaak. De grote zaal wordt heringericht. Ook de buitenkant krijgt een nieuw kleedje. Van de kleine zalen krijgt het interieur een opknapbeurt.

De 'jongere generatie' neemt ook nieuwe initiatieven voor de spijskaart. Een nieuwigheid is op zondagen de brunch. 'We willen ook starten met Dinner-and-dance-avonden, wat betekent avondjes-uit voor vriendenkringen, families, clubs, collega's, buren. Het houdt in: eens lekker eten en dan ambiance met muziek', zegt Bert daarover.

Tel. 016-81.38.56.

www.feestzalenvogelzang.be.