Als je alleen maar kleine kippen vindt, neem er dan één voor twee personen. Als de kip voldoende groot is, mag je één kip voor vier personen rekenen.

Laat de kip heel of versnijd in stukken. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kip met peper, zout en fijngesneden tijm. Leg de kip of de kippendelen op de velkant in een ovenschotel en bak 50minuten in de oven. Giet halverwege de braadtijd wat van de vrijgekomen braadjus over de kip.

Giet een scheutje dragonazijn bij de braadjus en laat vijf minuten in de hete oven staan. Doe er de bouillon bij en laat nog vijf minuten in de oven staan. Schakel de oven uit.

Doe er de room bij en laat inkoken. Dat kan in een oven die nog voldoende warm is.

Neem de schotel uit de oven als je ziet dat de saus voldoende ingedikt is. Werk af met enkele klontjes koude boter, breng op smaak met peper en zout en giet door een zeef.

Werk de saus af met veel gesnipperde verse dragon.

Serveer met de saus, aardappelkroketjes en tuinkers.

Voor meer informatie surf naar www.lekkervanbijons.be