'Ik zie alleen maar gelukkige gezichten en niet alleen vandaag', zegt een gelukkige Peter Claes, de voorzitter van Lier800. 'Het apotheoseweekend vormt de perfecte samenvatting van de hele vijf weken viering van Lier800. Ik denk wat we in alle bescheidenheid mogen zeggen dat we een stukje Lierse geschiedenis hebben geschreven. Een groot compliment aan de vele vrijwilligers van onze verenigingen.'

Zimmerrock kwam traag op gang, wellicht door de warmte. Of misschien wachtte het publiek op de grote kleppers, zoals Customs en Clement Peerens Explosition. Tegen valavond stond het marktplein toch bomvol om door de feesten tot in de vroege uurtjes.

Topper op die laatste zondag moesten de schapenloop en de palio worden: 800schapen in vijf groepen trokken vanaf de poorten aan de oude omwalling naar het centrum. Dat idee van de Sociëteit van de Schaepshoofden stuitte aanvankelijk wel op enige twijfel, maar zorgde zondag niettemin voor de grote toeloop en een perfect verloop.

De prijs voor de meest originele en best uitgebeelde optocht ging naar de Lisperpoortploeg, nipt voor hun nauwste belagers van Koningshooikt. De palio werd meesterlijk gewonnen door de Mechelpoort (2,09minuten) voor Koningshooikt (3,39) en Lisp (6,12).