Het waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals draait goed. In juli bezochten bijna 5.400 mensen het complex. Dat is het hoogste aantal bezoekers in het vijfjarig bestaan van Hidrodoe. Het interactieve waterdoecentrum staat garant voor een unieke combinatie van interactie, plezier en educatie in de wondere wereld van water. Het afgelopen jaar ontving Hidrodoe zelfs meer dan 41.000 bezoekers.

'Deze spectaculaire cijfers bewijzen dat Hidrodoe nog heel wat groeipotentieel heeft', zegt bestendig afgevaardigde van de provincie Antwerpen Ludo Helsen. Hij is eveneens de drijvende kracht achter Hidrodoe. 'Het waterdoecentrum is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie in de Kempen.'

Hidrodoe werd opgericht als een onderdeel van Pidpa, de provinciale en intercommunale drinkwatermaatschappij van de provincie Antwerpen. 'Pidpa wil de bezoekers van Hidrodoe sensibiliseren rond de waarde en het belang van water in onze maatschappij', licht Ludo Helsen toe. 'Mensen moeten in de eerste plaats 'water' leren kennen en appreciëren en in de tweede plaats hun gedrag en houding tegenover water aanpassen.' (vgd)

www.hidrodoe.be