Na Reynaert de Vos twee jaar geleden en ballonvaart vorig jaar is de Vlaamse cartograaf, instrumentmaker en graveur Mercator de rode draad doorheen alle creaties. Ook in Lochristi kan je tijdens het Ambachtelijk Weekend, telkens van 10 tot 18 uur, op verschillende adressen ambachtelijk werk bewonderen.

Mien De Winter stelt keramiek 'spel tussen mezelf en klei in kunstvorm' voor in de Heistraat 11 (Beervelde). In de bibliotheel (Koning-Boudewijnlaan 6) geeft de kunstenaarsvereninging Hermeline met Claudine Denert, Griet Rogiers, Catherine Schatteman, Paul Schatteman, Lieve Van De Walle, Petra Vanackere, Cecilia Vanderbeken en Elza Vereecken een overzicht  van schilderwerken met olieverf, acryl, aquarel. Rudy Vereecken toont tekenwerken met gemengde technieken.

In de Vitsakkerlaan 9 kan men glaskunst Tiffany in glasjuwelen bewonderen van Hugo Meersseman en metaalscumpturen van Eddy Nival.
Hugo Meersseman

Een handige overzichtskaart met alle deelnemers is gratis te verkrijgen aan het loket Cultuur & Toerisme in het gemeentehuis. De kaart is ook te downloaden op www.toerismewaasland.be.