Over het nieuwe spektakel van Royal de Luxe, bekend van zijn reuzenmarionetten die al meermaals in Antwerpen te zien waren, wordt zoals gewoonlijk nog geheimzinnig gedaan. Zo wordt de locatie ervan pas op het allerlaatste moment prijsgegeven. Dat geldt eveneens voor 'Cinderella', een groots opgezet urban dance project van Sihame El Kaouakibi en haar gezelschap Let's Go Urban.

Zoals elk jaar bestaat de Zomer van Antwerpen zowel uit een betalend als een gratis programma. Afgaand op de lange wachtrijen van de voorbije jaren is tijdig tickets reserveren volgens de organisatie aangewezen. Dat geldt onder meer voor betalende activiteiten als 'Chouf Ouchouf', dat een dag in de bruisende Marokkaanse stad Tanger verwerkt tot een circusvoorstelling, of 'The House That Built Us', een dansspektakel in en over een huis dat met sloop wordt bedreigd.

De ticketverkoop start op 16 juni op het terrein van de Zomerfabriek. Wie zijn uitstapjes geen weken vooraf wil plannen, kan zoals steeds gratis genieten van onder meer filmvoorstellingen op de Scheldekaaien, het rondreizende festival Muziek in de Wijk en fuifavonden in de Zomerfabriek zelf. Vorig jaar lokte het evenement 270.000 bezoekers.