Acht Kempense dames die elkaar via facebook leerden kennen door hun passie voor de wielersport gingen de afgelopen weken tot het uiterste in De Pedaalridders. Maandagavond om 20 uur wordt de laatste aflevering van dit tweede seizoen uitgezonden. De damesploeg van Ludo Dierckxens wil in stijl deze laatste aflevering beleven en bekijkt de aflevering met fans en supporters op een groot scherm in café Contrast in Westerlo. Nadien is er een grote party, ongeacht winst of verlies.

Joke Van Opstal uit Westerlo blikt alvast tevreden terug op de afgelopen maanden. ‘Het zijn zware maanden geweest, want het was moeilijk te combineren met het werk en het gezin', zegt ze.

Skipak

‘De opnames begonnen eind januari en duurden tot half mei. In die periode zijn we slechts één weekend thuis geweest. Op televisie zie je ons echt afzien, maar om eerlijk te zijn: in werkelijkheid was het vier keer zo erg. Weet je, het grootste deel van de opnames is in de winter gemaakt, met vriesweer en sneeuwbuien. Er waren momenten dat we met een skipak op de fiets zaten. Drie van ons hebben er wintertenen aan overgehouden.'

‘Wij zijn tijdens die weken enorm naar elkaar toe gegroeid', gaat Joke verder. ‘We hebben wel eens gezaagd, maar dat was in die omstandigheden normaal. Mooie momenten waren onder meer de wedstrijd op de piste, de teambuilding en het moment dat we de fiets kregen. Ik denk dat we allemaal sterker uit dit avontuur gekomen zijn.'

Ludo's Ladies hebben ook een verjaardagskalender uitgebracht waarop ze zelf poseren. De opbrengst wordt volledig geschonken aan het kinderkankerfonds. Maandagavond zijn de kalenders te koop. Meer info en foto's vind je op facebook. Je komt er terecht via De Pedaalridders Ludo's Ladies.