Britse wetenschappers onderzochten 4.000 voedingswaren waarvan producenten en supermarkten beweren dat ze de gezondheid bevorderen. Ze hielden amper 222 producten over waarvan wetenschappelijk bewezen is dat dat ook zo is. En met die ingrediënten stelden ze de gezondste maaltijd ooit samen.

 

Perfecte vliegtuigmaaltijd

Als voorgerecht krijgt u een terrine van gerookte zalm, rijk aan Omega 3-vetten, die goed zijn voor hart, bloedvaten en hersenen. Een slamix houdt uw cholesterolpeil in bedwang. Als hoofdgerecht volgt een stoofpotje van kip met linzen en een groentemix. De proteïnen in dit gerecht helpen uw spieren te ontwikkelen en de linzen verbeteren uw mentale prestaties.

Als dessert wordt een bavarois van ‘levende' yoghurt met walnoten en een saus met caramelsmaak geserveerd. Het nagerecht helpt bij de vertering, is goed voor uw tanden én voor de bloedsuikerspiegel.

De onderzoekers denken dat hun menu de perfecte vliegtuigmaaltijd zou vormen, maar drukken erop dat u net zo goed zelf met potten en pannen aan de slag kan gaan.