De peiling van de Katholieke Hogeschool Kempen geeft de N-VA 36,4 procent van de stemmen (goed voor 18 zetels), tegenover 21 procent voor de stadslijst VLD-groen-m+ (10 zetels) en 18,5 procent voor SP.A (8 zetels). Oppositiepartij CD&V, met lijstduwer Inge Vervotte, zou op 10,3 procent (4 zetels) blijven steken en Vlaams Belang zou nog 9,2 procent halen (3 zetels).

Belangrijk om te weten is wel dat bij deze peiling, die in mei gehouden werd bij 300 Mechelaars, ongeveer een derde van de kiezers aangaf nog onbeslist te zijn.

De peiling die werd afgenomen door het online-onderzoeksbureau Ivox in mei en juni geeft een ander beeld. De stadslijst zou uitkomen op 31,6 procent en daarmee de populairste blijven. De N-VA komt wel opzetten en haalt 29 procent, wat meer is dan in 2006 toen er nog een kartel met CD&V was. SP.A zou volgens deze enquête stranden op goed 17 procent. Grootste verliezer is volgens Ivox Vlaams Belang, dat meer dan de helft van de stemmen verliest en uitkomt op 11,4 procent. CD&V blijft steken op 7,9 procent.

Ook hier is het goed om in het oog te houden dat van de 440 ondervraagde Mechelaars 8,7 procent aangaf aan nog niet te hebben beslist op welke partij ze zullen stemmen.