Er worden meer dan 100 voorstellingen gespeeld door meer dan 60 groepen. Eén ervan is de gelegenheidsgroep ‘generatie nog steeds’, een theaterproject voor 55-plussers.

Eén van hen is Roger Liefhooghe van toneelkring Mevna uit Voormezele. ‘Samen met negen andere ouwe knarren voer ik het stuk ‘Retorika 65’ op. We doen dat in een loods in de Bellestraat. Alles is gestart met een mail van OpenDoek. Ze zochten 55-plussers voor een project. Er hebben tien mensen uit heel de provincie gereageerd. Het project wordt geleid door Stefaan Vancraeynest. We besloten om zelf een stuk in mekaar te steken,’ vertelt Roger Liefhooghe. Het is ‘Retorika 65’ geworden en gaat over tien leeftijdsgenoten die elkaar na veel decennia terugzien.

‘We mochten elk ons eigen personage creëren. Ik speel een arrogante rijke advocaat, die stelselmatig van zijn voetstuk wordt gehaald. Ja, ‘generatie nog steeds’ verwijst naar het feit dat wij bewijzen dat we nog meetellen: de drang om op scène te staan, zeg maar.’

Retorika 65 wordt zaterdag om 13 uur opgevoerd en zondag om 18 uur.

Spots op West maakt gebruik van diverse locaties in Westouter: een schuur, loods, feestzaal of gewoon in open lucht. Van figurentheater tot vertellingen, van toonmomenten tot hier en daar wat dans en poëzie, elke theaterliefhebber vindt zijn gading op Spots op West.

Een twintigtal jongeren kampeerde een week lang in West- outer om twee splinternieuwe voorstellingen te maken o.l.v. een professionele docent.

Op het grasplein aan het Dorpsonthaalpunt wordt een theatermarkt georganiseerd. Coördinator Chris Van Echelpoel: ‘Daar stellen diverse organisaties zich voor. Er is ook kinderanimatie: zaterdag circusatelier en poppen maken. Zondag kindergrime, ballonplooien en karikatuurtekenen. En bij regenweer vluchten we naar de tentjes en de spiegeltent.’