Ingrediënten:

  • 1 kilo zachtkokende aardappelen (bv. Bintje)
  • 2 dl warme melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 500 g gehakt (varkens/rund)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel fijngesneden rozemarijn
  • 2 dl runderbouillon
  • maïszetmeel
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 100 g geraspte kaas Oud Brugge

Bereiding

Kook de aardappelen gaar in zout water en giet ze af. Pureer ze met de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een klontje boter toe en hou de puree warm.

Fruit intussen de ui glazig in wat boter.

Voeg het gehakt toe en bak het korrelig. Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn. Overgiet met de bouillon en bind met maïszetmeel.

Stoom intussen de bloemkool beetgaar.

Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Maak nu laagjes met het gehakt, de bloemkool en de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Tip:

Vervang de bloemkool eventueel door broccoli of prei.

Vervang het gehakt eventueel door restjes gebraad die je hebt fijngesneden.