Initiatiefnemer van ,,free hugs" is de Londenaar Juan Mann. In de aankomstterminal van de luchthaven zag hij mensen met open armen op de passagiers wachten. Op Juan Mann wachtte niemand en hij besloot dan maar op een bordje ,,free hugs" te schrijven. ,,Omdat een knuffel soms alles is wat we nodig hebben." Het idee kreeg wereldwijd een hoop medestanders nadat Juan Mann in de talkshow van Oprah Winfrey werd uitgenodigd. Over heel de wereld volgden er jonge mensen zijn voorbeeld die gewapend met een bordje ,,free hugs" voorbijgangers omhelzen. Stef en Sarah deelden gisteren op de Antwerpse Meir gratis knuffels uit.

,,We knuffelen natuurlijk alleen voorbijgangers die geknuffeld willen worden", zegt Stef die zichzelf als een wereldverbeteraar en een filosoof omschrijft.

Knappe jongens

,,Door te knuffelen wil ik de mensen dichter bij elkaar brengen. Want de wereld is aan verzoening toe, mensen leven te veel naast elkaar." Sarah is helemaal met de trein uit Limburg gekomen om op de Meir te komen knuffelen. ,,Toen ik op het internet het filmpje van Juan Mann zag, kreeg ik de tranen in mijn ogen. ,,Free hugs" is zo'n prachtig idee."

Sarah vindt het leukste aan een knuffel dat je tegelijk geeft en krijgt. ,,En het kost niets." In het begin verloopt het knuffelen wat onwennig en reageren de winkelende voorbijgangers een beetje verbaasd. Maar een half uurtje later hebben zich al een hele groep knuffelaars verzameld aan de Wapper. Natasha De Groof heeft ook al een bordje gemaakt. ,,Om eventuele knappe jongens te kunnen omhelzen", lacht ze. Sarah en Stef knuffelen de hele middag verder. ,,Want een knuffel is het mooiste kerstgeschenk dat er bestaat", besluit Sarah.