Het huwelijk tussen Curry en Paay vulde in 1988 menige krantenpagina. De Nederlandse Amerikaan Curry was een bekend radio- en televisie-dj en amper 24 toen hij in New York trouwde met zangeres Patricia Paay, toen 39. Voor hem was het de eerste keer, voor haar de derde.

Er werd wat commentaar gegeven op hun leeftijdsverschil, maar dat wuifden de geliefden vrolijk weg. Niemand viel er ook echt over, vooral niet omdat la Paay makkelijk tien jaar over haar leeftijd kon liegen. Dat was trouwens een familietrekje. Patricia Paay oogstte in 1983-1984 groot succes met haar meidengroep The Star Sisters, waaraan niet alleen haar zuster Yvonne, maar ook haar moeder deelnam - aanvankelijk had niemand in de gaten dat het om een moeder met haar twee dochters ging.

Aan het New Yorkse huwelijk van Curry en Paay bleek niet alles administratief snor te zitten, waardoor ze het zaakje moesten overdoen. Dat gebeurde in 1998 in Jamaica. Curry en Paay woonden toen al in de Verenigde Staten, waar hij presentator was geworden bij muziekzender MTV. Zijn vrouw zette haar zangcarrière op een laag pitje en wilde even alleen nog maar gelukkig zijn met haar Adam en met hun dochter Christina (1990).

In 1999 keerden Curry en Co terug naar Europa. Ze woonden een tijdje in het Belgische Rijkevorsel en hadden een stulpje in Amsterdam. De verplaatsing Rijkevorstel-Amsterdam deden ze vaak met de helikopter, maar toen het helikopterbedrijf van Curry failliet ging, moesten ze zoals elke gewone mens over de weg van hier naar daar. Curry wierp zich op de internetmarkt, maakte podcasts en werkte nu en dan als presentator voor Nederlandse radiostations. Echtgenote Patricia doodde de tijd met gelukkig zijn en af en toe een gastoptreden in een of ander televisieprogramma.

Het echtpaar liet heel Nederland binnenkijken in hun gelukkige leventje middels de realitysoap Adam's Family: een kijkje in het leven van de familie Curry . In dat programma trouwden ze een derde keer, deze keer aan de Italiaanse Rivièra. De zaken gingen goed en Curry, Paay en hun dochter gingen in Engeland wonen: eerst in de buurt van Guildford, sinds eind vorig jaar in Londen.

Daar woont Curry nu niet meer. 'Vorige week donderdag zaten we nog gezellig met zijn allen naar het Songfestival te kijken', huilt Patricia Paay in de Nederlandse media. 'De dag nadien vertelde Adam dat hij in Micky Hoogendijk een nieuwe liefde had gevonden en met haar in Amerika zou gaan wonen.'

Micky Hoogendijk? Ze is 38 en een Nederlandse actrice, presentatrice en fotomodel met een dramatisch verhaal. In 1994 trouwde ze met kunstenaar Rob Scholte. Hun eerste kindje werd dood geboren, hun tweede verloor ze bij een bomaanslag op hun auto. Daarbij verloor haar man zijn beide benen. Hoogendijk en Scholte begonnen op Tenerife aan een nieuw leven, maar in 1997 doofde hun relatie uit en keerde Hoogendijk alleen terug naar Amsterdam.

Zes weken geleden leerde Micky Hoogendijk Adam Curry kennen. Het moet een coup de foudre zijn geweest. Volgens Hoogendijk stortten zij zich in een ongelooflijk passionele relatie die nu als gevolg heeft dat Curry weggaat bij Paay.

Een jongere man die na een lange relatie zijn oudere vrouw in de steek laat, relatietherapeute Rika Ponnet ziet het vaker. 'Een vrouw is rond haar veertigste op haar best: vol kracht en levenslust en scherp omdat ze rond die periode het hardst voor de kinderen moet zorgen. Als zo'n vrouw zich op die leeftijd goed verzorgt, kan zij zeer aantrekkelijk zijn en een zekere jeugdigheid uitstralen, wat maakt dat velen haar jonger schatten. Een jongeman als Curry destijds vindt bij zo'n aantrekkelijke vrouw bovendien de ervaring van een vrouw van veertig. Twintig jaar later zit die nog steeds jonge en viriele man - Curry is nu 44 - opgescheept met een vrouw van zestig. Ik weet dat dit hard klinkt, maar op je zestigste is de natuur vaak genadeloos. Je bent nu eenmaal niet meer de jeugdige vrouw van twintig jaar daarvoor. Ook mentaal: je bent trager, bezadigder ook, terwijl hij nog in de kracht van zijn leven zit. Niet zelden leidt dat tot relatieproblemen. Curry en Paay zijn heus niet de enigen bij wie het leeftijdsverschil hen uiteindelijk de das omdoet.'