Ze houdt van koken en zongedroogde tomaten. Ze is dol op hun hond Beast en geeft toe 'iedere vijf seconden' haar smartphone te checken. En haar favoriete slogan luidt: 'Leer me iets en ik zal het vergeten. Toon me iets en ik zal het onthouden. Betrek me in iets en ik zal het begrijpen.' Zo staat het allemaal netjes op haar eigen Facebookprofiel. Maar wat weten we eigenlijk echt van de nieuwe mevrouw Zuckerberg?

Toen zaterdag om en bij de honderd intimi naar het Californische Palo Alto reden om daar in de achtertuin van Mark Zuckerberg een feestje te bouwen, hadden zelfs die dichte vrienden er geen benul van dat ze daar getuige zouden zijn van het Huwelijk van het jaar.

Aan het toilet

Hoewel Mark en Priscilla al maanden in het geheim hun bruiloft hadden voorbereid - Zuckerberg had zelfs de tijd genomen om 'een eenvoudige robijnen ring' te ontwerpen voor zijn bruid - wilde het koppel absoluut wachten tot Priscilla haar diploma had behaald aan een prestigieuze medische school. Zuckerberg zat enkele dagen geleden in de zaal voor de proclamatie en schreef haar nadien, uiteraard op Facebook, de boodschap: 'Ik ben zo fier op jou, doctor Chan.'

Mark Zuckerberg was pas twintig en Priscilla Chan nog net niet toen ze elkaar ontmoetten op een fuif op de campus van Harvard, de topuniversiteit waar ze beiden studeerden. Volgens de legende raakten ze met elkaar aan de praat terwijl ze aanschoven om naar het toilet te gaan. De volgende jaren hadden ze een losvaste relatie. Toen Zuckerberg in zijn laatste jaar zijn studies liet schieten om zich helemaal te focussen op zijn bedrijfje , zette Priscilla moedig door. Nadat ze haar diploma biologie had behaald, gaf ze twee jaar les in wetenschapsvakken 'om de kleintjes te leren hoe de wereld in elkaar steekt'.

In 2008 keerde Priscilla terug naar de schoolbanken om arts te worden. Pas vorig jaar trok ze in bij haar liefje. In maart adopteerden ze een Hongaarse scheper, noemden hem Beast en maakten - hoe kan het ook anders? - een eigen Facebookprofiel aan voor hun hond.

Toen het nieuws van het huwelijk op hun Facebookpagina werd bekendgemaakt, reageerden binnen de drie uren meer dan 350.000 mensen met een 'I like'. Maar er kwamen ook schampere reacties: nadat Priscilla de status op haar eigen profiel had veranderd in 'married' twitterde iemand: 'Ze had daar beter jackpot gezet.'

Toch is de kans klein dat Priscilla Chan-Zuckerberg binnenkort een eigen juwelenlijn start of zich onledig houdt met een of ander ijdel hobbyproject van een verveelde miljardairsvrouw. Daarvoor wil zij veel te graag de job van kinderarts in de praktijk uitoefenen. 'Onze gesprekken aan tafel gaan vaak over de zieke kinderen die zij ontmoet en die steeds zieker worden omdat zij geen orgaandonor vinden', zei Mark Zuckerberg in een zeldzaam interview. Het waren haar aangrijpende verhalen die hem ertoe overhaalden Facebook als forum te gebruiken voor mensen die vrijwillig een orgaan willen afstaan.

Mark leert Chinees

Het zou wel eens kunnen dat de invloed van de gepassioneerde vrouw op haar echtgenoot groter zal blijken dan omgekeerd. Zo kon Priscilla, die behalve Engels ook Spaans en Cantonees spreekt, haar drukbezette man ertoe overhalen om een jaar lang Chinees te leren. Dat lukte niet zo best, gaf hij zelf toe, maar hij pikte er toch genoeg van op om een praatje te kunnen maken met haar oude grootmoeder.