Berten Van Damme, Robert Vermeire, de broers De Vlaeminck, Roland Liboton, zeg maar de Sven Nysen en Bart Wellensen van toen, zijn nu nog steeds vriend aan huis. Zelfs met de Italiaanse cyclocrossvedette Renato Longo heeft ze nog steeds contact. 'Ik heb enkele dagen geleden nog met Van Damme gebeld. Ik was een klein meisje toen mijn pa, samen met Joris Bergiers, beter gekend als Kezze, de wielerclub oprichtte. Zij organiseerden koersjes voor juniores en nieuwelingen. Later kwamen daar crossen voor plaatselijke renners zoals Pierre Kumps en Torre Philips bij. In die tijd waren er in Overijse tot drie cyclocrossen per seizoen. Dat was hard werken. Ook voor mij. Ik mocht de affiches plooien en de zegels plakken. Ik doe dat trouwens nu nog', lacht de vrouw die nu 62 is.

Elise groeide op en kreeg een lief, sportjournalist en -fotograaf André De Brouwer. 'Het was niet meer dan normaal dat mijn verloofde bestuurslid van de club werd en dat hij er later, in 1980 ook voorzitter van werd. André heeft jaren geijverd voor een herwaardering van de Druivencross en voor het internationaal bekendmaken van het veldrijden in het algemeen. Daarom stichtte hij het regelmatigheidscriterium Superprestige. Toen André in 1992 overleed, begonnen de andere organisatoren van Superprestigewedstrijden het laken wat meer naar zich toe te trekken. Daardoor kwam het tot een breuk met de Sportvrienden en is de Druivenveldrit een onafhankelijke organisatie geworden', vertelt mevrouw Vanhoey.

De wisselbeker die vanaf dit jaar wordt ingevoerd, moet die onafhankelijkheid nog versterken. 'Met dit initiatief zit de club nog voor enkele jaartjes goed. We moeten enkel nog wat jonge medewerkers aantrekken want bij zo'n organisatie komt heel wat kijken. Je kan dit werk niet meer vergelijken met de organisatie van pakweg veertig jaar geleden. Ook de mentaliteit is veranderd. Op de crossen ontmoette je steeds dezelfde mensen. We vormden een grote vriendenkring. Ook de relatie met de renners was gemoedelijker en familialer. Nu verloopt alles veel zakelijker. Er is dan ook veel meer geld mee gemoeid dan in de tijd van toen', weet Elise Vanhoey.