De beelden van de verhakkelde wagen spookten door zijn hoofd. Emotioneel had Kenny Lammers het gisteren, net als zijn vriendin uit Anzegem, nog zeer moeilijk.

Met de tranen in de ogen bekeek hij de foto's die vader Mario van het wrak had genomen. Mario is depanneur, vooral van vrachtwagens. Hij zag al vaker bestuurders die zwaargewond werden of het leven lieten. Vader Mario: 'Je kan jonge mensen niet genoeg waarschuwen. Eén foutje kan fataal zien. Nu Kenny ziet waaraan hij ontsnapt is, spoken de beelden hem door het hoofd. Hij heeft al veel geweend en slecht geslapen.'

Vandaag gaat Kenny naar het ziekenhuis in Waregem om foto's te laten nemen. Kenny's vriendin studeert geneeskunde. Zij bleef ongedeerd. Volgens Kenny was er 'hulp van boven' om het er levend vanaf te brengen. 'We waren naar het voetbal geweest in Kortrijk en met de bus teruggekeerd tot aan het lokaal in Bachte. Vandaar reden we naar huis. Normaal werk ik 'snachts en ook op zondag maar nu had ik een dag vrij. Ik besef waaraan ik ben ontsnapt.' (jdv)

Meer nieuws uit Deinze op www.nieuwsblad.be/deinze