Forum

Debatten

Er wordt gewerkt in Kapellen

25/10/2014 - 0 reactie
Tijdens de herfstvakantie wordt er flink gewerkt in Kapellen. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoud uit op de Kalmthoutsesteenweg/Kapellensteenweg tussen Kapellen en Kalmthout, in de regio gekend als ‘den Blokskesweg’. Tussen de Jozef Mulslaan en de Lorkendreef komt er een nieuwe asfaltlaag. De weg zal volledig worden afgesloten. De fietspaden blijven altijd open, maar voor autoverkeer geldt een omleiding. Voor de plaatselijke bewoners wordt een regeling uitgewerkt. Ook de Hoogboomsteenweg krijgt volgende week nieuwe asfalt en zal voor alle verkeer worden afgesloten van het kruispunt met de Bosdreef tot voorbij de Sint-Jozefkerk. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid. De bewoners van de werfzone parkeren hun auto’s best op voorhand buiten de werfzone. Op donderdag 30 en vrijdag 31 oktober wordt de Bosdreef tijdelijk een eenrichtingsstraat van de Heidestraat-Zuid richting de Hoogboomsteenweg (en niet geschikt voor vrachtwagenvervoer).
Archief:

Tweede Mastenbosloop

24/10/2014 - 0 reactie
Tweede Mastenbosloop

Atletiekclub KAPE en Be-Fast organiseren nu zondag 26 oktober de tweede editie van de Mastenbosloop, joggings van 5 en 10 km en een van 10 miles. Aan elke afstand kunnen 250 sportievelingen deelnemen. De voorinschrijvingen zijn achter de rug, maar het is nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. Vertrek en aankomst op het grasveld naast het voetbalveld in de Kapelsestraat. Nieuw is de kid’s run om 12 uur voor kinderen tot 8 jaar. Voor elke jonge deelnemer wordt een naturaprijs voorzien.
Archief:

Paar bomen op fietspaden

22/10/2014 - 0 reactie
De jongste stormwind heeft maar beperkte schade veroorzaakt. Er vielen twee bomen op de fietsroute.
Archief:

Proxy Delhaize (nog) niet in Aldi-gebouw

22/10/2014 - 0 reactie
Het leegstaande pand aan de Eikendreef waarin tot enige tijd geleden een Aldi supermarkt gevestigd was, heeft nog geen nieuwe invulling. De eigenaar van het gebouw is enthousiast over de aanvraag die hij ontving om er een Proxy Delhaize in onder te brengen, maar of die er ook komt, is nog niet zeker.

Archief:

Ook avondspits gehinderd door staking treinbestuurders

22/10/2014 - 0 reactie

De spontane staking van de treinbestuurders in Luik die dinsdagochtend uitbrak, is nog niet voorbij. Om 14 uur gingen slechts 8 van de 21 treinbestuurders aan het werk. Dat betekent dat het treinverkeer ook tijdens de avondspits hinder zal ondervinden. Op de lijn Luik-Brussel-Gent-Oostende rijdt minder dan de helft van de treinen.

Archief:

Gemeentelijke basisschool brengt schoolkrantje uit

21/10/2014 - 0 reactie
De gemeentelijke basisschool De Platanen heeft een schoolkrantje uitgebracht. De nieuwsbrief die vroeger bestond voor de ouders van de leerlingen heeft plaats geruimd voor een breder initiatief, een echt krantje, dat ook bestemd is voor leerlingen, leerkrachten, buren, sympathisanten,... Het eerste nummer over oktober, november en december 2014 kregen de leerlingen alvast mee naar huis. U kan het krantje ook lezen door het te downloaden via de gemeentelijke website (www.kapellen.be).
Archief:

Werk Kapelse kunstenaar in boek over Antwerpse standbeelden

20/10/2014 - 0 reactie
Op het Schoon Verdiep in Antwerpen werd maandag een nieuwe boek van Freddy Michiels voorgesteld. De auteur van de bekende Sinjorenboeken heeft ditmaal 55 standbeelden in Antwerpen te boek gesteld. Een van de standbeelden die in het boek zijn opgenomen is 'Ode aan de Polder' van de Kapelse kunstenaar Rudi Devoght.
Archief:

Gie Nijs: gedicht voor het monument aan de Oplntersepoort

20/10/2014 - 1 reactie
Gie Nijs wijdt een gedicht aan elk oorlogsmonument in de stad.Twaalf stuks. Zijn laatste bijdrage voor de herdenking van1914 past bij het gedenkteken aan de Oplinterse poort. Dat verwijst naar de gevechten in St.-Margriete-Houtem. Straks verhuist het monument.
Archief:

FOTO. Zonnige Koekloting sluit Putse kermisweek af

20/10/2014 - 0 reactie
De Putse kermisweek is een schot in de roos geweest, met weergoden die de verschillende activiteiten uitermate goed gezind waren. 'Ook zondag was het weer lekker druk en zomers warm, met terrasjes die goed vol zaten en de kermis die op volle toeren draaide. Zelfs de ijskraam maakte overuren half oktober', vertelt Puttenaar Emil Westerbaan, die weer van de partij was met zijn fototoestel en ons leuke foto's bezorgde.
Archief:

Bal Dirk Van Mechelen ten voordele van Home Speth

20/10/2014 - 0 reactie
In de gemeentelijke feestzaal ’t Bruggeske organiseerde burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) zijn jaarlijks bal. Heel wat liberalen, waaronder Vlaams minister Annemie Turtelboom (links op de foto) schoven eerst de benen onder tafel voor een diner, waarna er een optreden volgde van de Golden Bis Band. DJ Balt zorgde nadien voor leuke dansmuziek. De opbrengst van het bal gaat naar Home Philippe Speth, een begeleidingstehuis voor de opvang van jongeren tussen 12 en 18 jaar.


Archief:

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN