Forum

Debatten

Vredegerecht in kasteeltje Hof van Mertens?

27/07/2014 - 0 reactie
Als het aan het districtscollege ligt, komt het Vredegerecht 11de kanton terug naar Ekeren en wel naar het kasteeltje Hof van Mertens, tegenover de achterkant van de Sint-Lambertuskerk, waar voorheen het politiekantoor gevestigd was. Dat vernam districtsraadslid Kurt Van Noten (Vlaams Belang) op zijn schriftelijke vraag over de toekomst van het Hof van Mertens.
Archief:

Katastroof opent reeks Stab-Rock gratis openluchtconcerten

27/07/2014 - 0 reactie
Voor de opening van de zesde editie van de gratis openluchtconcerten van Stab-Rock op de woensdagavonden van augustus hebben de organisatoren een topper van formaat bereid gevonden. Niemand minder dan Katastroof zal op woensdag 6 augustus het beste van zichzelf geven op het terrein achter zaal Moorland. Welkom vanaf 19 uur.
Archief:

Niet iedereen onverdeeld gelukkig met labyrint aan Golem

26/07/2014 - 2 reacties
Niet iedereen is onverdeeld gelukkig met het meditatieve labyrint dat binnenkort zal worden aangelegd aan de Golem in Park De Mik. 'Waarom moet daar in godsnaam een pad in kasseien komen', vraagt Ria Geerts van 'Natuur en Milieu Maria-ter-Heide' zich af. 'Het gaat slechts om stroken. Het algeheel beeld blijft er groen uitzien', reageert Toerismevoorzitter Berre Van Deuren.
Archief:

Nieuw op Kapellen kermis: kinderen met step welkom op wielerparcours

26/07/2014 - 0 reactie
Het is weer kermis in de gemeente. De kermisattracties zijn zaterdagnamiddag open gegaan. Ze staan opgesteld op het Marktplein. Maandagavond volgt aan de atletiekpiste in het gemeentepark het vuurwerk (22 uur), voorafgegaan door een concert van de Koninklijke Fanfare De XXXIV (21) en nu dinsdag wordt er als vanouds gekoerst. Nieuw is dat kinderen van 6 tot 12 jaar tussen 15 en 16 uur met hun eigen step het verkeersvrije wielerparcours kunnen verkennen.
Archief:

Kinderen stappen veiliger van schoolbus

25/07/2014 - 0 reactie

Het gemeentebestuur van Zelzate werkt aan een plan om de schoolkinderen van De Krekel en de BLO-school in de Emiel Caluslaan veiliger op en van de schoolbus te laten stappen. ‘Voor september moet het plan gerealiseerd zijn’, zegt burgemeester Frank Bruggeman.

Archief:

FOTO Palm Parkies Kapellen olé olé

24/07/2014 - 0 reactie
Palm Parkies Kapellen ging donderdagavond de Spaanse toer op met een gratis concert van Belle Perez. Reeds vanaf de allereerste noten werd er geswingd aan het podium. Het werd een zwoele avond, die massaal veel volk op de been bracht. Volgende week donderdag is het aan Garcia Goodbye om het podium in het Kapelse gemeentepark onveilig te maken. Garcia Goodbye staat voor dansbare popmuziek, aangevuld met het betere coverwerk. Welkom vanaf 19.30 uur.
Archief:

Golempad krijgt een labyrint

24/07/2014 - 0 reactie
Het meditatieve Golempad wordt uitgebreid met een labyrint. Geen doolhof, maar een pad van reflectie waarin je kan stappen en waarbij je uitgenodigd wordt om te bidden, mediteren, denken, dromen, vieren, spelen,...
Archief:

Kapelse e-boeken nu ook op iPad

24/07/2014 - 0 reactie
De e-boeken die u in via de bibliotheek van Kapellen kan lezen, zijn nu ook beschikbaar op iPad, en niet meer alleen op een tablet die met Android draait. Schepen van cultuur Sabine Van Dooren (Open VLD) gaf woensdagavond een demonstratie door het eerste e-boek uit te lenen. Ze had ook ander zomers bibliotheeknieuws. 'Iedereen is welkom om te komen toeven op het terras van de bibliotheek. Wie dagelijks de krant komt lezen, kan dat bij goed weer ook op het terras doen', vertelt ze.
Archief:

FOTO. Zwoele Hoevense zomeravond lokt massa volk

24/07/2014 - 0 reactie
De zwoele woensdagavond heeft een massa volk naar het terrein aan de JOS gelokt. Op het programma stond een gratis optreden van disco-party-ban LaDIeSCOver. Volgende week woensdag is het alweer de laatste Hoevense Zomeravond. Dan wordt het publiek vergast op een optreden van skaband Bottle of Moonshine. Welkom op het terrein vanaf 19 uur.
Archief:

Onze reporter maakt onzacht kennis met de spoorfietsen

22/07/2014 - 0 reactie
Onze reporter heeft dinsdag op een onzachte manier kennis gemaakt met de nieuwe toeristische spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat. Toen zij de spoorfiets tussen twee barelen door duwde, viel zij in een gat tussen twee dwarsliggers. 'We hebben tijdens de testfase gemerkt dat het daar onveilig is en Kempens Landschap gevraag de grond daar op te hogen. Maar dat is tot vandaag nog niet gebeurd', reageren de verantwoordelijke van horecazaak Perron Noord en de afgevaardigde van Kempens Landschap.
Archief:

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN