Philippe Verschaete wil met zijn museum het Bissegemse erfgoed samenbrengen en beschermen. In samenwerking met de heemkundige werkgroep is hij al een tijdje bezig om zijn persoonlijke verzameling te klasseren.

Die verzameling is het resultaat van de ijver van Verschaete, maar ook van schenkingen en hulp van veel mensen rondom hem. De Bissegemnaar: 'Niet zo lang geleden kreeg ik de Bissegemse verzameling van Bert Dewilde, de ereconservator van het Vlasmuseum in Kortrijk. Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld en gaan zo geen oude documenten en foto's meer verloren.'

Op de benedenverdieping van een rijhuis in de Heulsestraat stelt Philippe de mooiste stukken uit zijn collectie tentoon.

Tochten op maat

In het nieuwe museum kan je ook Bissegemse steekproducten kopen. Daarenboven organiseert Philippe wandelingen door de vlassersgemeente. Dat zijn zowel heemkundige wandelingen als verrassingstochten op maat. De inventaris die Philippe met de heemkundingen maakt, is terug te vinden op de website www.heulestraete3.be, die ook extra informatie bevat over onder meer de openingsuren van het nieuwe museum.