Zigzag is een laagdrempelig aanloophuis voor mensen die een aanknopingspunt hebben met de geestelijke gezondheidszorg. Het is een bewijs dat deze gezondheidszorg buiten zijn enge muren treedt. Veel mensen hebben na een behandeling last met het leven na Sint-Hiëronymus. In Zigzag krijgen zij kansen om een positieve wending te geven aan dat herstelproces. Sint-Hiëronymus kocht het gebouw van de parochiale werken. Vroeger maakte het deel uit van het revalidatiecentrum in de belendende Kasteelstraat.

'Bij Zigzag komen mensen langs die met de psychiatrie in aanraking kwamen en elkaar daar nu ontmoeten', zegt Migom. 'Men organiseert er dansavonden, lezingen, film, poëzie. Ex-patiënten komen op die manier naar buiten. Zij vinden niet direct aansluiting bij het bestaande verenigingsleven en ervaren de negatieve gevolgen van eenzaamheid.'

De aankoopprijs is 200.000 euro. 'De lage aankoopprijs heeft uiteraard met de werken te maken die broodnodig zijn', vertelt Kaat Migom. 'Er zijn ernstige vochtproblemen. Een nieuw dak is een noodzaak. Hoeveel dat precies gaat kosten, wordt binnenkort duidelijk. Voor Sint-Hiëronymus is het in ieder geval een prachtige kans om zijn activiteiten ook buiten de muren uit te breiden.' (sl)