Sovowes, de studentenvoorzieningen van de Hogeschool West-Vlaanderen, heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Door die samenwerking kunnen alle studenten de Buzzy Pazz aanschaffen tegen de helft van de prijs. Sovowes betaalt daarvoor 160.000 euro per jaar.

'We zijn de enige hogeschool in Vlaanderen waar de studenten van een dergelijke korting kunnen genieten. We doen dit om de studenten aan te zetten gebruik te maken van het openbaar vervoer, om de mobiliteit van de studenten te vergroten en omwille van sociale redenen', zegt Nina Hollenberg van Howest.

Een Buzzy Pazz kost normaal 159 euro per jaar. De studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen krijgen die nu tegen 79,50 euro. 'Deze korting gaat echter in met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2007. Studenten die reeds een Buzzy Pass kochten bij de start van het nieuwe academiejaar, zullen de helft van de prijs terugbetaald krijgen', belooft Nina Hollenberg.

'Het voordeel is ook dat de Buzzy Pass niet alleen geldig is in de steden van onze departementen, maar ook in de rest van Vlaanderen. Daarnaast hebben we er ook voor gezorgd dat studenten die ouder zijn dan 24 jaar een soortgelijk aanbod krijgen van De Lijn, want de Buzzy Pazz loopt slechts tot en met 24 jaar', zegt Regis Debrulle van Sovowes.

(rso)