Schil de ui en wortel. Snijd in stukken. Laat twintig minuten koken in licht gezouten water.

Stoom tegelijk de vis boven het kookwater in een mandje met het deksel op de pot. De vis mag niet echt koken, want dan wordt hij te droog. Laat de vis uitlekken.

Kook de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een kom en leg er kleine klontjes gezouten boter op.

Hak een sjalot en de augurkjes heel fijn.

Zorg ervoor dat alle kleine graatjes uit de visfilets verdwenen zijn.

Doe de vis, de sjalot, de augurken, de dragon en de mosterd bij de aardappelen. Kruid met peper en zout. Plet met een vork tot een dikke puree is ontstaan. Laat afkoelen in de koelkast en vorm er met een lepel ronde vormpjes van.

Draai elk vormpje eerst in bloem, daarna in losgeklopt eiwit en dan in het paneermeel. Bak de koekjes zachtjes in een pan met antikleeflaag en wat boter.

Versier het geheel met citroen en nog wat peterselie-olie.

Tip: Elke vissoort doet het goed in dit recept. Je kunt er ook restjes kabeljauw, pollak, zeebaars of pladijs voor gebruiken.

Voor meer informatie surf naar www.lekkervanbijons.be.