In enkele jaren tijd is de Zebra of de vernieuwde Cirk een begrip geworden, hoewel ze wat verscholen ligt in de dicht bebouwde Muinkparkwijk. De stichting Liedts-Meesen verbouwde het voormalige sociale woningencomplex aan de Zebrastraat tot 72woningen. Het had al een opvallende structuur omdat het rond een ovalen plein was opgetrokken. Midden op dat plein staat een gigantische spijker waarop een tent rust.

In de Zebra gebeuren uiteenlopende dingen. De vaste poot vormen de tentoonstellingen. Onlangs liep er een opvallende expo Bodysound. Vanaf 1juli stelt de Gentse kunstenaar Michel Buylen er tentoon. Bovenop het gebouw staan gigantische kunstwerken van Nick Ervinck.

De stichting kocht in de Gustaaf Callierlaan (tegenover het viaduct) drie huizen die geklemd zitten tussen twee appartementsgebouwen. Ze wil die vervangen door flatgebouwen die even hoog reiken als de belendende appartementencomplexen. Aan de voorkant komt een gevel die zowel horizontaal als verticaal zal glooien of een licht bolle vorm krijgt. Een speciaal accent en architectuur van de 21ste eeuw. Architect is Marnix Verstraeten van Restyling.

Onder en achter het gebouw komen 98parkeerplaatsen. Op de gelijkvloerse verdieping is een commerciële ruimte gepland. Op de eerste verdieping komt een polyvalente zaal (28 op 27meter) voor kunst en evenementen. Van die zaal kun je naar het groendak dat bovenop de garages zal komen. De Cirk is een autoluw complex. Bewoners hebben er geen recht op een bewonerskaart. Het nieuwe complex biedt toch kans aan de huurders om een garage te huren. De ondergrondse parkeergarage zal ook voor bezoekers dienstdoen. Beide complexen zullen met elkaar verbonden zijn.