Raadslid Stephan Stevens (SP.A) betreurt het dat er geen middengeleiders geplaatst worden op de N2 ter hoogte van de kruispunten naar Schulen, Berbroek en Donk.

Dat deelt Stevens mee in een brief aan het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg. ‘Wat enkele kilometer verder in Spalbeek-Hasselt wel kan, is in Herk-de-Stad blijkbaar niet mogelijk', merkt Stevens op. ‘Het aanbrengen van wegmarkeringen biedt volgens mij niet dezelfde veiligheid als de middengeleiders. Bij mijn weten zijn er in Spalbeek geen ernstige ongevallen meer gebeurd sinds het aanbrengen van de middengeleiders.'

Stephan Stevens vraagt Wegen en Verkeer langs de Herkse kruispunten met de N2 markeringen aan te brengen op de pechstrook, zodat het voor vrachtwagenchauffeurs onmogelijk wordt nog langer opleggers daar onverlicht achter te laten. Tussen het kruispunt met de N2 in Berbroek ter hoogte van de Kapelstraat en de verkeerslichten aan het kruispunt N2-Kiezelweg in Schulen staan in het weekend geregeld opleggers geparkeerd op de pechstrook. Dat is levensgevaarlijk voor fietsers, bromfietsers en autobestuurders. Stephan Stevens dringt aan op het invoeren van een parkeerverbod voor opleggers, ‘zodat er niet langer verkeersslachtoffers vallen'.