In de Sint-Michielskerk wordt op zaterdag 13september om 10.30uur afscheid genomen van Daniël Denys. Voor de uitvaartplechtigheid wordt een rouwgroet georganiseerd in het stadhuis, tussen 9 en 10uur. Daarna gaat het in stoet en onder begeleiding van Het Gildemuziek naar de dekanale kerk.

Op vrijdag 12 september om 18.30uur heeft een gebedswake plaats in de kerk Heilige Kruisverheffing in de deelgemeente Beveren, de woonplaats van de overleden ereburgemeester.

Op www.rouwcentrumwerbrouck.be kan iedereen online een boodschap kwijt in een rouwregister. Hetzelfde in een rouwregister in de verduisterde trouwzaal van het stadhuis. De trouwzaal blijft tot en met vrijdag van 9 tot 19uur toegankelijk.

Het register stond gisteravond al bijna halfvol met rouwbetuigingen. 'Daniël Denys was een goede vriend van mijn ouders en grootouders. Mijn ouderlijke thuis was een bakkerij vlakbij 't Motje waar SK Roeselare destijds voetbalde. Daniël Denys kwam dikwijls bij ons over de vloer als hij naar het voetbal ging kijken.'

'Ik kende hem ook via mijn engagement binnen ACV en mijn werk in Beveren. Ik wist dat hij opnieuw sukkelde met zijn gezondheid. Via een mail kreeg ik het overlijdensbericht binnen. Het was een harde klap. Zijn gezondheid ging blijkbaar opeens heel snel achteruit. Ik vind het ook heel spijtig dat hij weinig jaren heeft kunnen genieten van zijn rust. Ik herinner me Daniël Denys als een vriendelijke mensenzot die héél veel heeft gedaan voor de gewone mens', getuigt de voorzitter van ACV-Rumbeke.

Zoals heel wat andere kajotters stapte Daniël Denys over naar de Christelijke Mutualiteiten. Hij werd op 1april 1964 bediende bij de CM in Beveren. In datzelfde jaar huwde Daniël Denys met Rosa Lagae (4september). Daniël Denys klom op tot secretaris van CM- en ACW-Beveren. Ook bij de lokale BAC-vestiging was hij actief. Vanuit die functies en zijn sociaal engagement was de stap naar de politiek vlug gezet.

'Hij bleef steeds trouw aan zijn roots en zijn vrienden-kajotters. Die mij hebben aangesproken en in me geloofden en de kans gaven om te worden wie ik in aanleg was, zei Daniël Denys dikwijls. Samen rond de tafel, samen iets doen was een andere lijfspreuk. De ereburgemeester was heel erg begaan met de noden van de gewone man in de straat en thema's zoals werkgelegenheid en een goede woongelegenheid voor iedereen waren belangrijke drijfveren in zijn politieke en sociale werk', zegt Michel Vandenbroucke, verbondssecretaris van ACW Midden en Zuid West-Vlaanderen.

Het online-rouwregister is te vinden op www.rouwcentrumwerbrouck.be.