Ann Van den Brande (32) en Jef Leysen (38) gaan in het departement van de Ariège een gîte (vakantiewoning) en drie chambres d'hôtes (kamer met ontbijt) uitbaten.

Ann en Jef zijn niet aan hun proefstuk toe. Eerst openden ze café De Gieterij in Kasterlee. Nadat hun zoontje Dest (nu5) was geboren, wilden ze het wat rustiger aanpakken. Ze startten in Lichtaart eetcafé 'tLigtdaar. Ook dat was een schot in de roos.

Toen hun dochter Stans (nu4) was geboren, beseften beiden dat ze naar een gezonder evenwicht tussen werken en (gezins)leven moesten streven. Ze gaven ook hun tweede succesvolle horecazaak over.

In april vertrekken ze naar een klein dorpje in de Midi-Pyrénées, tussen Toulouse en Andorra. Op een heuveltop in Le Fossat - een dorp met duizend zielen waar de tijd is blijven stilstaan - openen ze deze zomer La Ferme de Maurel. Een achttiende-eeuwse gerenoveerde boerderij vormt het decor voor een gîte, een vakantiewoning voor maximaal tien personen.

Domein van 13hectare

Daarnaast staat hun eigen woonst waarin ze nog eens apart drie chambres d'hôtes aanbieden. Het hele domein is 13hectare groot, maar het deel dat Jef en Ann gaan bewonen en uitbaten, is 'amper' 25are groot. Er is ook een zwembad.

Wie graag fietst, vindt in de omgeving een paradijs. Bovendien liggen Carcassonne, Andorra, de Middellandse Zee en Toulouse binnen haalbare afstand.

In de zomer komt de Ronde van Frankrijk in de buurt voorbij, in de winter kun je gaan skiën.

Ann en Jef beschouwen dit jaar als een proefjaar. Heel wat mensen hebben voor deze zomer al interesse laten blijken. Op termijn wil Jef op het domein ezels, schapen en geiten laten rondlopen en op kleine schaal boeren. Hij werkt aan een gedetailleerde website, geïnteresseerden kunnen voorlopig op de blog terecht.

http://www.lafermedemaurel. blogspot.com