De lokale blogs van Het Nieuwsblad/De Gentenaar zijn in vele Vlaamse steden en gemeenten een groot succes en een vaste waarde om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in de gemeente. Destelbergen viel lang uit de boot, maar blogt sinds kort ook.

De blog biedt plaats aan het nieuws uit de gemeente en gaat vaak dieper in op onderwerpen die in de gedrukte krant verschijnen. Ook alledaagse verhalen op maat van de mensen hebben er hun stek. Regelmatig doen inwoners hun relaas over wie ze zijn of wat ze doen. Dat kan eender wie zijn.

Verder worden verenigingen in de kijker geplaatst en activiteiten in de gemeente uitgebreid aangekondigd of belicht in een verslag achteraf. Sport kan natuurlijk ook. Iets hoeft dus geen sensatie te zijn vooraleer het een plaats krijgt onze website. Hoofdbedoeling is uit te groeien tot een divers en zo volledig mogelijk nieuwsforum.

Een grote troef van de blog is de interactiviteit. Op elk bericht kan gereageerd worden. Die reactie verschijnt dan onderaan het bericht. Dit is meer dan louter een mogelijkheid. De blog wil de betrokkenheid van de lezer en de 'internetter' versterken, daarom wordt reageren ten zeerste aangemoedigd. Iedereen mag ook steeds suggesties en ideeën voor reportages of portretten naar voren brengen.

www.gentenaar.be/destelbergen en doorklikken op 'Destelbergen Blogt'