Op de campus Parnas worden de opleidingen Orthopedagogie en Lerarenopleiding Secundair Onderwijs voor het vak Lichamelijke Opvoeding onderwezen. De school maakt deel uit van de koepelorganisatie Hogeschool-Universiteit Brussel.

Campus Parnas beter gekend als 'de sportschool', beschikt over een indrukwekkende infrastructuur. Naast vier grote zalen voor dans en verschillende sporten, kunnen de studenten en leerkrachten nu ook terecht in een fitnessruimte.

'Tot dit jaar moesten we voor de lessen over fitness naar zalen in de buurt Fitnesscentra zijn namelijk verplicht met gediplomeerde trainers te werken. Nu we over een volledige reeks eigen fitnesstoestellen beschikken hoeven we niet meer naar buiten', zegt Bart De Nul, opleidingscoördinator Lichamelijke Opvoeding.

'We konden een interessante deal maken met een bedrijf. De fitnesstoestellen zijn allemaal tweedehandse apparaten maar ze verkeren in een perfecte staat. Het zijn toestellen van de eerste generatie waarbij de studenten de werking van de spieren goed kunnen bestuderen. Met de nieuwste design fitnesstoestellen kunnen we de sporter minder goed waarnemen. Deze aankoop vergde een investering van 80.000euro.'

De campus is nu ook volledig toegankelijk voor gehandicapten. In de conciërgewoning - de school had het afgelopen schooljaar geen huisbewaarder meer - is een gloednieuwe bibliotheek en mediatheek ondergebracht. De school kocht een klein arsenaal computers aan.

De campus Parnas geeft onderwijs aan ruim vijfhonderd studenten. 'We blijven groeien. Andere scholen benijden ons omwille van onze uitgebreide sportinfrastructuur maar ook wegens de groene omgeving van de school. Het spoorstation van Dilbeek ligt op een steenworp waardoor we dus een uitstekende verbinding met de regio hebben', zegt Ghislaine Geerits, coördinator van de campus.

Terwijl het aantal kandidaten voor de opleiding Lichamelijke Opvoeding stagneert - dit jaar waren er zestig starters - zit de opleiding Orthopedagogie in de lift. De afgestudeerden Orthopedagogie kunnen een job vinden in de gehandicaptensector, bijzondere jeugdzorg, psychiatrie en de residentiële en ambulante bejaardenzorg.

'Het is een knelpuntberoep maar we ontvangen toch almaar meer jongeren die voor deze opleiding kiezen. We begonnen in 1995 met twaalf studenten en tellen er nu 140. Het zijn meestal geëngageerde jongeren. Twintig procent van de opgeleiden studeert verder om een masterdiploma te behalen. Maar orthopedagogie biedt veel perspectieven. Al onze studenten hebben binnen het half jaar een vaste job.'