De Berenroute is een toeristische fietsroute van achtenveertig kilometer met start en aankomst aan het gemeentehuis op de Markt van Meulebeke. Wie de tocht helemaal afmaalt, passeert onder meer langs de Herentmolen, de Poelberg(molen) in Tielt, het provinciaal domein ‘tVeld in Ardooie en het sport- en recreatiedomein Ter Borcht in Meulebeke.

‘Onlangs hebben wij inderdaad het parcours lichtjes gewijzigd. We kregen steeds meer vragen van recreanten om de mogelijkheid te voorzien om iets langs de route te kunnen consumeren. Omdat de wegwijzers toch aan vernieuwing toe waren, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om Den IJsbeer, een hoeve met degustatieruimte in de Vuilputstraat, in het traject op te nemen. Daarvoor hebben wij de Vierlindendreef tussen de Vuilput- en de Ooigemstraat in de Berenroute opgenomen', legt schepen van Sport Dirk Verwilst (CD&V) uit.

Maar dat bleek uiteindelijk niet zo'n goede keuze. Vooral door de droogte van de voorbije weken verzandde de Vierlindendreef tot een voor fietsers moeilijk tot onmogelijk te nemen hindernis.

Het gemeentebestuur en de sportraad werken aan een oplossing. ‘Eerst willen we nog overleggen met de ontwerper van de Berenroute, maar het is de bedoeling om het traject opnieuw te wijzigen. De Vierlindendreef zal weer uit de Berenroute verdwijnen, zodat het hele traject weer over verharde wegen kan worden afgelegd', aldus de schepen.