Jean-Marie Dedecker was zelf naar het Oost-Vlaams partijhoofdkwartier in de Zuiderpoort gekomen om er zijn wit konijn voor de komende verkiezingen voor te stellen. Lijst Dedecker pakt op de Oost-Vlaamse kamerlijst uit met Cemal Cavdarli, tot in 2007 kamerlid voor SP.A.

Zeker geen evidente overstap, want de ideeën van LDD en SP.A liggen mijlenver uit elkaar. 'Dat besef ik ook, maar toch geloof ik dat ik bij Lijst Dedecker mijn principes trouw kan blijven', zegt Cemal Cavdarli. 'Ik ben sociaal en ik ben een democraat, maar ik ben nooit letterlijk een socialist geweest. Ik vroeg mij al een tijdje af of ik eigenlijk wel nog welkom was bij SP.A. Mijn achterban begon zich ook vragen te stellen.'

Toen het duidelijk werd dat er voor hem bij SP.A geen zichtbare plaats op de lijst inzat, stapte Cavdarli over naar Lijst Dedecker.

De Gentse imam en godsdienstleraar kwam voor het laatst op tijdens de federale verkiezingen in 2007. Hij raakte toen niet verkozen op de senaatslijst. Bij Lijst Dedecker krijgt hij de derde plaats na Rudi De Kerpel en Isabelle De Clercq. (DIH)