U mag er zich verwachten aan een authentiek liedjesprogramma voor het hele gezin waarin jazz, chanson en musette gebruikt worden als dragers van leuke, blije maar ook ontroerende teksten. De teksten zijn op kindermaat, spreken de ouders aan en de melodieën zijn vaak door ouderen gekend. Dat maakt het programma boeiend voor alle leeftijden vanaf 6 jaar.

Hans Schmidt schreef honderden kinderliedjes, zowel in het Nederlands als het Frans. Hij bracht daarmee tien cd's uit die steeds door derden werden gezongen. Nu koos hij er voor om, omringd door rasmuzikanten, zelf weer op scène te staan en een deel van zijn repertoire uit zijn hoge hoed te toveren.

De muzikanten die aan het project meewerken zijn niet van de minste. Koen De Cauter, de man die Vlaanderen de zigeunerjazz leerde kennen en een goede vriend van Schmidt, staat alom bekend als een uitmuntende en integere muzikant. Nomad Swing is een groep jazzmuzikanten die onder de vleugels van De Cauter de zigeunerjazz, de musette en de swing levendig houden in Vlaanderen.

Kaartjes voor het concert kosten 6 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen en kunt u reserveren via dit emailadres of via sms 0473-81.33.44.

De opbrengst gaat integraal naar de vzw Nona die al tien jaar lang onderwijsprojecten steunt in een ziekenhuis in de Roemeense hoofdstad Boekarest en sociale projecten in het dorpje Cotesti.