Groen is niet mals voor de huidige meerderheid. Die investeerde volgens haar in een veel te dure ondergrondse parking aan het Driekoningenplein naast het gemeentehuis en zette ook voor de andere centrumparkings een onoverzichtelijk en desastreus betaalsysteem op. Zaken zijn volgens Groen niet duidelijk, met het gevolg dat mensen onterecht worden beboet en dus maar uit het centrum wegblijven. Mét negatieve gevolgen voor de middenstand.

Het is volgens de partij zo erg dat ze op marijke.pruyt@gmail.com een meldpunt heeft opgezet.

Schepen van Mobiliteit Jan Jonckheere noemt de klachten van Groen schromelijk overdreven. 'Er zijn kinderziektes en er duiken dagelijks nog wel problemen op. Dat was echter ook zo in Gent met de verschillende centrumparkings. Mensen moeten tijd krijgen om er aan te wennen. Wij volgen de zaken dagelijks op', zegt hij.

De schepen tilt bijzonder zwaar aan de aantijgingen van Groen dat over de nieuwe regeling op de gemeentewebsite niets is terug te vinden. Navraag bij de dienst communicatie van de gemeente, leert ons dat dit een vergissing moet zijn. Daar heeft men wel al uitgebreid berichten en eyecatchers over de nieuwe parkeerregeling gepost.

Groen blijft echter bij zijn besluit. 'Het moet veranderen, want mensen zijn er echt niet over te spreken', zegt woordvoerder Peter Heirman.