De Black Russian, een mix van wodka en koffielikeur, werd in 1949 uitgevonden door een Brusselse barman en heeft sindsdien overal ter wereld een vaste plaats op de cocktailkaart verkregen. Hij werd oorspronkelijk in Brussel gemaakt te ere van Pearl Mesta, Amerikaanse ambassadeur in Luxemburg. De naam komt van het land van de wodka, Rusland, en de zwarte kleur van de koffielikeur is een souvenir uit de donkere dagen van de Koude Oorlog.

Het evenement werd georganiseerd door Brussels Hotels Association (BHA). Alle Brusselse hotels waren uitgenodigd om aan de wedstrijd deel te nemen. Winnaar Julien Duvivier wint een trofee en een overnachting voor twee personen in een Europees hotel.
 

Het podium werd vervolledigd door Ricardo Antunes van hotel be Manos en Logan Moury van hotel Martin’s Château du Lac.

Het recept van de winnende Cocktail:

Ingrediënten: 2cl koffie, 1 cl Apple pie-siroop, 1cl perzikencrême Marie Brizard, 2cl Ketel 1-wodka.

Schudden in een shaker en opdienen in een Durobor Cancunglas