Elke zondagmorgen komen een aantal motorfanaten hun hobby beoefenen in de velden en bossen tussen Boutersem en Lovenjoel. Door het slechte weer zijn de gevolgen hiervan desastreus voor de veldwegen.

Een verwoed recreatief loper uit de buurt wees me er op dat ook de onverharde holle weg die achter het voetbalveld van Verbroedering Boutersem richting spoorweg Leuven-Tienen loopt, het heeft moeten ontgelden: de crossers en quads hebben zulke diepe bandensporen achtergelaten over de ganse breedte van de holle weg dat deze voor de andere ('zachte') weggebruikers onbruikbaar is geworden. De regen en de afwatering van de velden hebben de rest gedaan. Wandelen, lopen, fietsen of paardrijden zijn door de modderbrij echt wel  onmogelijk geworden.

'Op een ogenblik dat de gemeente inspanningen levert om trage wegen te herwaarderen, wandel- paden bewegwijzert, een MTB parcours wil afbakenen en gezondheidswandelingen organiseert, is dit niet langer aanvaardbaar', vertelt de buurtbewoner. Een verbodsbord plaatsen om aan de motoren de toegang te ontzeggen tot de holle weg die de twee stukken van de Boststraat verbindt, zou al een goed begin zijn.

Niet alleen de recreatieve sporters, maar ook de natuurliefhebbers staan achter een dergelijk verbod.