Een stem aan het klimaat

Met het lied 'Do it Now' (zie video), op de tonen van het partizanenlied Bella Ciao, geven duizenden mensen op hetzelfde moment, een stem aan het klimaat. De tekst werd reeds enkele maanden eerder, in juni, ingezongen door meer dan vijftig artiesten, waaronder Rocco Granata, Koen Crucke, Milow, Lady Linn, Sioen, Veerle Baetens, Luc De Vos en Frank Vander Linden.

Het Genkse klimaatlied wordt op 23 september vereeuwigd in een videoclip, dit in aanwezigheid van bekende Genkenaren Andrea Croonenberghs, Indra Dewitte en nog anderen. En later, samen met de videoclips van de andere deelnemende gemeenten en steden (in Vlaanderen en België), gemonteerd in een film. Een film van Nic Balthazar, die op de volgende klimaattop in Doha (van 26 november tot 7 december 2012), zijn weg naar de wereldleiders vindt.

Inschrijven via website 'Sing for the climate'

Riet Vanderleyden (Voorzitter GCOS): "t Zou leuk zijn wanneer we in Genk, in het Heempark (Hoogzij 7), minimaal duizend mensen vinden die hieraan wensen mee te doen. Om zich te registreren als zanger: ga naar de website 'Sing for the climate', zoek de gemeente Genk en schrijf je in. Je kan ook een berichtje posten", legt Riet Vanderleyden uit. 

'Genk zingt mee' is een organisatie van het Genks Comité Ontwikkelingssamenwerking (GCOS) in samenwerking met de Stad Genk, Dienst Sociaal Welzijn, Dienst Cultuur en Dienst Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.