Monica Van Kerrebroeck stapte in 2000 in de politiek en werd meteen verkozen als gemeenteraadslid voor de CD&V in Gent. Al snel groeide ze uit tot een bekend gezicht in Vlaanderen door televisieoptredens in een quiz als De slimste mens ter wereld en als jurylid van Goedeles Recht van antwoord. Van 2004 tot 2009 was ze Vlaams parlementslid.

In januari 2011 kreeg Van Kerrebroeck een zware klap te verwerken toen tijdens het zetten van een knieprothese lymfeklierkanker werd vastgesteld. 'Mijn wereld stortte in', zei Van Kerrebroeck in een interview in De Gentenaar vorig jaar. 'Het ergste dat mij kon overkomen, was een kanker. Het eindigt hier, dacht ik. Ik wist niet dat genezing mogelijk was.'

Chemo

Na een intensieve chemokuur slaagde ze er echter in de kanker te overwinnen. Tijdens de komende verkiezingen zal ze de CD&V-lijst voor de Gentse gemeenteraad duwen. Eerder werd al bekend gemaakt dat Vlaams parlementslid en voormalig journalist Veli Yüksel de CD&V-lijst trekt.

Nog een nieuwe naam is Jo Decaluwe (69), acteur en theaterdirecteur en de broer van huidig Gents schepen Lieven Decaluwe. Decaluwe duwt de provincieraadslijst en is ook verkiesbaar voor de gemeenteraad. 

CD&V-lijsttrekker voor de provincieraad is Gerda Zenner-De Gryze (57), directrice van de Sint-Bavohumaniora in Gent. Jef Van Pee en Joris Rombaut nemen plaatsen twee en drie in.