De schietpartij gebeurde in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 april 2009 aan de Dendermondsesteenweg, op de hoek met de straat Nieuwhof. Het ging om een escalatie van een conflict tussen twee families van Turkse afkomst. Ervoor was er in de Overpoortstraat in Gent een ruzie geweest tussen drie mannen van de ene familie en een man van de andere familie.

Schietpartij

Daarbij zijn slagen gevallen en moest de politie tussenbeide komen. Daarna was er ook een tweede confrontatie in de buurt van de Vooruit, maar daarbij werden geen klappen uitgedeeld.
Aan de Dendermondsesteenweg, waar een van de families woont, kwam het ten slotte tot de schietpartij. Verschillende personen hebben daarbij op elkaar geschoten. Een 28-jarige man is aan de opgelopen schotwonden overleden en twee andere 30-jarige mannen raakten zwaargewond.

Na de schietpartij werden uiteindelijk vijf verdachten aangehouden. Twee van hen zijn nu verwezen naar het Gentse hof van assisen voor moord en poging moord. Een andere verdachte werd naar de correctionele rechtbank verwezen voor slagen en verwondingen aan de Overpoortstraat. Nog twee andere verdachten werden buiten vervolging gesteld.