Sinds half januari vinden we in de Statiestraat de kleine, maar modern ogende Bakkerij Goeiemorgen. Het interieur is proper, wit en minimalistisch. Het wordt meteen ook duidelijk dat de uitbaters, Daniël Vanrunxt en Raphaela Chang, warme mensen zijn. Het concept dat ze willen uitdragen, gaat terug naar de basisprincipes: geen toevoegingen, maar gewoon kwalitatieve producten die moeten bijdragen tot een goede gezondheid. Daniël: ‘Voor mij is het ook belangrijk dat er geen dierlijke producten gebruikt worden. We willen zo gezond en verantwoord mogelijk werken. We verkopen dus geen vlees, zoals worstenbroden. Het enige dat niet strikt vegetarisch is, zijn de koffiekoeken omdat daar eieren in zitten.’

Het ontstaan

Er is sprake van een coöperatie met Dockx Bakkerij, die ook instaat voor het brood. Het is hier waar we de totstandkoming van Bakkerij Goeiemorgen moeten zoeken. Bakker Hans Dockx legt uit: ‘Voor de verkoop van onze speciale broodsoorten openen wij bakkerswinkels. We zoeken dan mensen, zoals Daniël, om in de winkel te staan terwijl wij ons bezighouden met alle paperassen. Het gaat om een samenwerking waarbij de onderneming gelijk verdeeld is over beide partijen.’

Missie Gezond

Dockx Bakkerij heeft als missie de klanten in topconditie te houden. Ze werken met complete melen en drukken op het belang van variatie in je voeding. Dit maakt dat we heel wat verschillende broden terugvinden in de rekken. Hans: ‘In Bommeke combineren we tarwe met gerst, sesam, zonnebloempitten, haver, rogge, lijnzaad, soja en maïs. Weerstandje zit vol tarwe, rogge, mout en kokosolie, wat rijk is aan Laurinezuur. En in Verstandje hebben we de tarwe met grove brokken soja, haver, gerst en mais. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden. Onze boodschap is: stop met wit brood te eten! Varieer en ga zo donker mogelijk!’ Bakkerij Goeiemorgen is waarschijnlijk één van de eerste bakkerijen in Berchem om met een dergelijk gezond en vegetarisch concept te komen. Binnenkort zullen er ook belegde broodjes en een nieuwe spelt-lijn verkocht worden. Een tip van Daniël: ‘Op zaterdag geven we de klanten vaak een staaltje van één van onze broden mee zodat ze het thuis al eens rustig kunnen proeven.’

Bakkerij Goeiemorgen
Statiestraat 169, Berchem
03 239 27 40
Open: maandag tot zaterdag, 6u30 – 18u30
goeiemorgenbakker@skynet.be

Dockx Bakkerij
Koningsbaan 81, 2560 Nijlen
03 481 87 07
bakkerij.dockx@skynet.be
www.dockxbakkerij.be