“Onze Pop Up Shop is een mix van allerlei collecties. We hebben meubels, keramiek, juwelen, schilderijen, schoenen, t-shirts en zelfs babykleding van verschillende ontwerpers. Mijn zus Gosia en ik maken juwelen. Gosia maakt juwelen uit porselein en zilver. Sommige juwelen heeft ze met de hand geverfd en anderen hebben prints. Voor mijn juwelen gebruik ik veel stenen en ruw materiaal. Ik vind natuurlijke materialen heel leuk om mee te werken”, zegt Marysia.

Naast de collecties van de Poolse zusjes, kan je in de shop nog heel wat werk van andere artiesten vinden. “Zo hebben we schoenen, t-shirts, schilderijen en lampen van de ontwerper Pieter Bostoen. Hij is eigenlijk een interieur ontwerper, maar hij houdt van kunst en schilderijen. Hij heeft onze muur ook buiten geschilderd. Je ziet veel patronen en grafische prints in Pieter zijn werk. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld nog meubels en schommels van Jonas Binon. Het interessante is dat hij geen schroeven gebruikt om bijvoorbeeld de poten aan het tafelblad vast te zetten. Hij maakt daarvoor gebruik van een Japanse techniek”, legt Marysia uit.

“De Pop Up Shops zijn een geweldig initiatief. Dankzij het cultuurcentrum van Berchem moeten we voor deze locatie slechts een klein bedrag per maand betalen. We kunnen de ruimte twee maanden gebruiken. Dat is voor ons een goede start om te kijken hoe het gaat, nu leren we hoe het is om een eigen winkel of galerij te hebben. Er komen nieuwe artiesten langs om te vragen of we geïnteresseerd zijn, dus dat is ook heel goed voor nieuwe contacten. Misschien willen we na deze periode wel zelf iets openen”, vertelt Marysia.

Praktisch
So On
Driekoningenstraat 57
2600 Berchem
www.so-on-concept.com
www.so-on-collective.com
info@so-on-concept.com
 

 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?