Het was de bedoeling om met meer dan 5026 kindjes, waaronder 48 in Gent, het wereldrecord luierverversing te breken. Meer dan 150 plaatsen over heel de wereld deden mee met het initiatief. In België werd naast Gent ook deelgenomen door Leuven en Beerse.

Na de verversing werden alle babies even opgetild om het juiste aantal ververste luiers te tellen. De ene glunderde daarbij al wat meer dan de andere.

Met de wereldrecordpoging en de Great Cloth Diaper Change hopen de initiatiefnemers meer mensen te kunnen overtuigen van het gebruik van herbruikbare luiers. Wegwerpluiers veroorzaaken een gigantische afvalberg van 1000 kg per kindje, of één extra vuilniszak per week. Toch blijken in ons land slechts 4 percent van de gezinnen te kiezen voor de milieuvriendelijke oplossing. Herbruikbare luiers bestaan er in alle mogelijke variaties en kleuren. Wat er zoal in de handel te verkrijgen is, kan u bekijken op de website van Klein Spook, samen met het Gents Milieu Front de organisatoren van het evenement in Gent. Op hun website kan u ook terecht voor meer informatie.

Het record werd allicht gebroken, maar het blijft afwachten op de officiële bevestiging door het Guinness Book of Records. Bekijk hieronder ook een korte sfeervideo.