Dit weekend is het de beurt aan de Sint-Baafsweide. In een circustent kunnen mensen uit de buurt genieten van een picknick met lokale, biologische producten. De producenten daarvan worden door Fou de Coudre geselecteerd volgens een aantal criteria. Ecologisch productie, kleinschalligheid maar vooral de afstand van Gent zijn daarbij doorslaggevend. Veel van wat er op de picknick te eten valt, werd in de omstreken van Gent geteeld. Zo komt de honing van een Gentse imker, vlees en zuivel uit Lovendegem en groenten van verschillende bioboeren uit de regio.

In de marge van de picknick worden naast culturele randanimatie ook workshops stadstuinieren voorzien. Boer Tom Weyn toonde vanmiddag aan iedere geïnteresseerde hoe je met beperkte en creatieve middelen sla, worteltjes en zelfs aardappelen kan telen op je terras. Met wat houten paletten maak je bijvoorbeeld een vertikaal opgesteld slaveldje. 'Boer Tom' is opvoeder van beroep, maar koos voor een andere loopbaan, ging landbouw studeren in Engeland en werkt nu kleinschalig met de mensen van de Rabotwijk om thuis- en mobiel tuinieren te promoten.

Boer'nBrood is ook morgen te bezoeken. Voor de picknick zijn de plaatsen uitverkocht (al bestaat de kans dat je na 13u toch nog kan aanschuiven voor de restjes), maar om 15 uur kan je er nog terecht voor de workshop tuinieren. Kan je er niet bij zijn? Niet getreurd: na de Sint-Baafsweide worden nog meer dan twintig andere locaties in Gent aangedaan, en tijdens de Gentse Feesten kan je terecht op DOK, waar Boer'nBrood dan zijn tenten opslaat. Meer informatie op de website van Boer'nBrood. Daar kan je ook lezen hoe te reserveren voor een volgende picknick in je buurt.