Zoals we eerder al aankondigden, organiseert het Gentse dichterscollectief De Wolven van La Mancha in café Los Perros Calientes (Goudstraat 2) het cultuurfestival En het grootste deel schreven we samen in bed. Zondagavond klom auteur Christophe Vekeman er nog op de planken, dinsdag was het de beurt aan onder anderen Omfloerst, een zevental Gentse studenten met ernstige literaire ambities.

Dat literaire jonge geweld kent uiteraard een nichepubliek, maar toch heerst er een gezellige drukte in Los Perros. Iedereen is welkom, en elke voordracht kan rekenen op meer dan beleefd applaus. Wie de literaire beloften van deze generatie wil ontdekken, of gewoon even weg wil van het feestgedruis, kan hier elke dag terecht voor exposities en uiteenlopende live-acts. De Wolven gooien de deuren open om 17u.

Dichters in 't Raam

Om de hoek, in Lottes Leescafé op de Ottogracht, schreeuwen de dichters hun werk letterlijk door de ramen. Dichters in 't Raam is een initiatief van Poëzie Voor het Volk. Nog tot donderdag 19 juli (tussen 18 en 21u) dragen jonge dichters hun werk voor door de vensters op de eerste verdieping. Tussendoor zijn er op de begane grond ook optredens van lokale rappers.

'Het spreekt tot de verbeelding, iemand die door een venster de voorbijgangers toespreekt', zegt de 23-jarige schrijver Yannick Van Puymbroeck. Hij las dinsdagavond een fragment voor uit wat zijn debuutroman moet worden. 'Er bleven zelfs mensen staan aan de overkant van de straat. Je voelt je natuurlijk wel wat bekeken. In die mate zelfs dat ik na een tijdje zin kreeg om door het venster te springen.' Dichters in 't Raam is kunst met een knipoog, en dat wekt de nieuwsgierigheid van de passanten.