Waarom?

‘Omdat de klimaatverandering geen toekomstprobleem is. Nu al ondervinden 325 miljoen mensen per jaar de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het overgrote deel hiervan woont in het Zuiden. Maar ook voor ons komt het moment waarop we niet meer terug kunnen steeds dichter bij. Doen we vandaag niks, dan zal het morgen te laat zijn,’ zeggen initiatiefnemers Wim Bracke, Mieke Roelens en Tom Vermeir.

Deze initiatiefnemers willen op de vergadering aan zoveel mogelijk leden van verenigingen en andere geïnteresseerden de opzet uiteenzetten en praktische afspraken maken.

Dirigent

Dirigent van het evenement is Deinzenaar Jackie Vanobbergen. Hij is de koorleider van het Gentse Kwimba-koor, dat wereldmuziek brengt.

Nic Balthazar

Met een lied voor het klimaat willen Nic Balthazar en zestig van zijn bekende vrienden de hele wereld attent maken op de klimaatverandering. Dinsdag 19 juni namen ze het nummer 'Do it now' op in de Tootsstudio van de VRT. Het is de bedoeling dat het liedje op 22 en 23 september over heel België te horen is en dat de beelden daarvan vervolgens over heel de wereld verspreid raken. Meer info over 'Sing for the climate' vind je hier.

Praktisch

Wanneer: maandagavond 2 juli om 20u
Waar: in de vergaderzaal van de Wereldwinkel, Ghesquièrestraat 31, op de hoek met de Kalkhofstraat en rechtover de ingang Muziekacademie.
Meer info bij de initiatiefnemers: Wim Bracke, bracke-uyttersprot@skynet.be, Mieke Roelens, mieke.roelens@telenet.be, en Tom Vermeir, tom.vermeir@telenet.be – 0474/529477.