Met deze actie wil Jan Almeye van Kortweg Cycling Travel het medisch en maatschappelijk belang van bewegen en sporten onderstrepen. Een boodschap die duidelijk werd toegelicht door de verpleegkundigen, professor Monballieu en dokter De Vleeschouwer van de afdeling dialyse.

Dialysepatiënten komen drie keer per week voor gemiddeld vier uur naar de kunstnierafdeling voor hun nierfunctievervangende behandeling. Sinds 2006 brengt een aantal patiënten deze dialysebehandeling al fietsend door tijdens de Ronde van Frankrijk. Op 30 juni 2012 werd voor de 7e keer het startsein gegeven van hun “Tour”.

Hoewel de deelnemende patiënten uiteraard niet écht tijdritten reden en cols beklommen, trapten een dertigtal patiënten ettelijke kilometers op hun bedfiets. Ook de verpleegkundigen staken een tandje bij. Zij probeerden zo vaak mogelijk met de fiets naar het werk te komen.

De winnende patiënten en ook de verpleegkundige met de meest bijeen gefietste kilometers, kregen op maandag hun gele, groene en witte wielertruien en ook een fietsuitrusting geschonken door Kortweg Cycling Travel. Tourwinnaar is Renaat Vandenbroecke uit Nazareth.