Uiteraard moet het net afgelopen symposium nog uitvoerig geëvalueerd worden door de equipe van Thierry Lauwers, vooraleer er in die richting gedacht wordt. Eerder opperde de kunstenaar het idee om drie jaar te wachten, en dan een dubbel zo groot symposium op poten te zetten.

De interesse van bedrijven voor de sponsoring van de beelden is in elk geval aangewakkerd. De voorbije dagen werden er al heel wat vragen in die zin gesteld, en er boden zich ook al kandidaten aan voor een tweede beeld. Ook privé-personen toonden interesse, al opent dat voor de organisator niet echt perspectieven. 'Wanneer beelden in de tuin van een particulier verdwijnen, eindigt het daar. Er ontstaat dan geen echte wisselwerking. Dan kunnen we er evengoed een garageverkoop mee organiseren', aldus Thierry zondagavond.

Morgen en dinsdag neemt Lauwers even vrijaf, en vanaf woensdag werkt hij dagelijks verder aan het 'Meisje met Aardbeien', dat op het Aardbeienfestival van dit jaar zal onthuld worden onder de Vrijheidsboom in Beerveldedorp. Van 20 tot 31 mei reist onze kunstambassadeur naar het Syrische Damascus, voor alweer een nieuw Wood Sculpture Symposium. Ook daarvan mag u verhalen en foto's verwachten op Lochristi Blogt.