'Goed dat je de gemeente daar bij betrekt, en dat zal zeker geen probleem zijn voor ondersteuning te bieden', laat de schepen ons in een eerste reactie weten. Ze beloofde ook de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) erbij te betrekken.

Eerder vernam u hier ook al dat Christophe Versaevel en Pauline De Bruyne met hun artistiek talent het project zullen ondersteunen. Maar ondertussen hebben we vooral veel 'zangers' nodig, die de moeite willen doen om die dag een uurtje het lied te komen inoefenen en daarna 'echt' in groep te zingen. Daarvan wordt dan een video-opname gemaakt, die nadien in een clip zal gemonteerd worden waarin alle deelnemende gemeenten vertegenwoordigd zijn.

Registreren op de officiële site en de gemeentepagina van 'Sing for the Climate' kan via deze link. Wie gewoon wil meezingen, hoeft dat ons niet te laten weten, maar wij houden wel de teller op de vermelde site in het oog. Wie materiële hulp wil bieden, en bijvoorbeeld wil meewerken aan de video-opname of andere technische ondersteuning, kan wel mailen naar lochristi@nieuwsblad.be. Deze week zit ons organisatiecomité opnieuw samen, dus heel binnenkort verneemt u meer over de mogelijke deelname van verenigingen en groeperingen uit Lochristi.