De bezoekers wordt de keuze gelaten uit meer dan 100 verschillende bieren. Uiteraard een heel gamma lambikbieren(van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren). Deze bieren komen allen uit het Streekproductencentrum te Halle. Daarbuiten komen er een groot aantal van drankencentrale BVS te Sint-Pieters-Leeuw.

Heel wat uitzonderlijke bieren worden door de organisatoren persoonlijk afgehaald bij de brouwers. Dit zijn de bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Voorzitter Johan Madelijns: “Dit jaar presenteren we o.m. Schieve Tabarnak, Palm Hopper, Palm Sauvin, Zennenat, Zwarte Zjef, Shark Pants, Hoppergod en Jeneverbier, BergHop, Arendonker Bruin, Belle Fleur IPA, Moose Blues, Rodenbach Caractàre Rouge, Chimay ‘La Spéciale Cinquante’, Cuvée Mam’zelle, enz… ‘Vlaams(Oud)Bruin ‘is de bierstijl die dit jaar extra in de kijker wordt gezet. Wij zelf komen dit jaar opnieuw naar het bierweekend met ons ‘Lambooske’, of frambozen opgelegd op lambik van Lindemans. Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen’.

Alle bieren worden verkocht aan 1,50 euro en worden geschonken in onze eigen ‘Lambikstoempers’ – proefglazen van 15 cl. “Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren. “

Voor de hongerigen zijn er ook snacks ter beschikking aan de stand van Geitjesweelde uit Gooik, er is een Biertombola en de jongeren kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. Een bezoek aan dit Streekbierweekend kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan het Bezoekerscentrum voor Ambachtelijke Lambiekbieren ‘De Lambiek’, in de onmiddellijke nabijheid.