Met het interactieve dorp, ontwikkeld door de diensten van de Provincie West-Vlaanderen en het Département du Nord, willen ze jongeren informeren over gezondheidsrisico’s en preventie. Verschillende thema’s komen aan bod: middelengebruik, verstandig zonnen, gehoorschade en seksueel overdraagbare ziektes (SOA’s).

De Kusttoer kadert binnen het Interreg-project “Grensoverschrijdend jeugdwerk - Groeikansen voor jongeren”. Dit project wil de provincie West-Vlaanderen en het Département du Nord dichter bij elkaar brengen op vlak van jeugdbeleid en loopt van 2010 tot 2014. Verschillende aspecten van het jeugdbeleid in beide regio’s komen aan bod tijdens het project: jeugdtoerisme, educatie, jeugd en gezondheid, preventie, ….

Tuimelwagen

Iedereen mag plaatsnemen in een tuimelwagen en zelf kunnen ondervinden welke voordelen het dragen van een veiligheidsgordel biedt. Deze tuimelwagen zet een ongeval in scène en gaat via een draaisysteem over de kop.

Tijdens de dag is er ook nog de mogelijkheid om de fiets te laten markeren. Gelieve hiervoor uw rijksregisternummer mee te brengen.

Dinsdag 31 juli 2012 - Koning Leopold III-plein