Na vijf edities is de muziekwedstrijd Zennetoer tot een echt kwaliteitsmerk voor jong talent uitgegroeid.  De wedstrijd bestaat uit vijf preselecties en een finale en wil zo nieuwe, jonge muziekbands een kans geven hun muziek voor te stellen aan het publiek. Ze kunnen onder professionele omstandigheden podiumervaring opdoen en worden beoordeeld door een professionele jury en door het publiek.Winnaars als Lapaz, Zonko, Aedo, Willow en Let Lewis Live slagen er in hun glansprestaties door te zetten en ook buiten de provincie- en landsgrenzen menig hart te veroveren.

Inschrijven kan nog tot 1 augustus op www.zennetoer.be. De deelnemende bands moeten een gemiddelde leeftijd lager dan 30 hebben en minstens één groepslid moet afkomstig zijn uit de regio Pajottenland/Zennevallei. Ook groepen uit Asse en de 19 Brusselse gemeenten kunnen zich inschrijven. Vanaf oktober gaan de vijf preselecties van start. Elke band treedt op in een preselectie dicht bij zijn thuisbasis. Op die manier krijgt het publiek groepen uit eigen streek te zien.

Op 5 januari 2013 strijden vijf finalisten om de hoofdprijs in CC ’t Vondel in Halle. Een professionele jury en het publiek kiezen uiteindelijk de winnaars. Eén beloftevolle band wordt bovendien door de jury uitgekozen om via intensieve en professionele coaching verder te groeien. Maar de organisatie gaat nadien op zoek naar plekken om alle finalisten ook na de wedstrijd te laten optreden in de regio.

Zennetoer is een organisatie van de jeugddiensten, cultuur- en gemeenschapscentra en jeugdhuizen van Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode en Ternat.